سرمایه گذاری در مسکن چیست؟
سرمایه گذاری در مسکن چیست؟
سرمایه گذاری در مسکن، بهترین و مطمئن ترین بازار برای سرمایه گذاری
سرمایه گذاری یعنی خرید دارایی ( مانند خرید ملک مسکونی) به امید افزایش قیمت آن در آینده؛ کالایی را که احتمال می دهید در آینده ممکن است پر طرفدار باشد، خریداری میکنید و با گذشت زمان و افزایش قیمت کالا ، شما به سود می رسید.
امروزه به خوبی میدانیم فقط کسب درآمد کافی نیست و برای اینکه به ثروت مناسبی برسیم و زندگی راحتی داشته باشیم؛ لازم است که در کنار کسب و کار خود سرمایه گذاری های مختلفی داشته باشیم و درآمدهای غیر فعال ایجاد کنیم. یکی از راههای ایجاد درآمد غیر فعال، سرمایه گذاری است.
از طرفی با توجه به شرایط اقتصادی که در کشور وجود دارد و افت ارزش پول ایران، لازم است تا با پس انداز خود سرمایهگذاری انجام بدهیم تا ارزش پس اندازی که داریم کاهش پیدا نکند و در کنار آن سود نیز به دست آوریم.
در میان بازارهای مختلف اعم از طلا، سکه، بورس، فرابورس و بازارهای دیگر، سرمایه گذاری در بازار مسکن اولویت ویژهای دارد. سرمایه گذاری در هر بخش با توجه به تصمیمات سیاسی، داخلی و خارجی، نوسانات زیادی دارد و می تواند ریسک بالایی داشته باشد؛ اما بازار مسکن تحت تاثیر عوامل کمتری قرار میگیرد و با توجه به تقاضای هر روزه مسکن، بازار مطمئنی برای سرمایه گذاری می باشد.
برای مقایسه بازارهای مالی و فهمیدن این موضوع که سرمایه گذاری در چه بازاری بهتر است باید فاکتورهای زیادی را بررسی کرد از جمله:
فاکتورهای انتخاب بازار سرمایه گذاری مناسب:
- میزان بازدهی سرمایه:
از جمله این فاکتورها مقدار بازدهی سرمایه است. این که انتظار داریم چه مقدار بازدهی را از سرمایه ای که قرار میدهیم بدست آوریم، یک موضوع مهم است. - مدت زمان سرمایه گذاری:
مدت زمانی که سرمایه خود را در بازار سرمایه گذاری قرار می دهیم، دیگر فاکتور مورد نیاز برای بررسی است. - مقدار سرمایه اولیه:
سومین مسئله، مقدار سرمایه اولیه است که برای سرمایه گذاری در بازار وارد می کنیم.
تمام این نکات امور تعیینکنندهای برای سرمایه گذاری در بازارهای مختلف از جمله بازار سرمایه گذاری در مسکن می باشند.
سرمایه گذاری در مسکن به چه روش هایی انجام می شود؟
بهتر است قبل از سرمایه گذاری در هر بخشی، اطلاعات و دانش خود را افزایش دهیم. روش سرمایه گذاری برای هر شخص متفاوت می باشد. مثلاً شخصی که صبر و حوصله دارد می تواند در ساخت و ساز ملک موفقتر عمل کند، اما ممکن است این فرد در خرید و فروش ملک موفقیت چندانی نداشته باشد. از طرفی ممکن است شخصی که خرید و فروش را به خوبی آموخته باشد در ساخت و ساز ، موفق عمل نکند.
به طور کلی روش های سرمایه گذاری در مسکن به 6 شیوه تقسیم می شود:
سرمایه گذاری خرید و فروش مسکن:
افرادی که در حوزه خرید و فروش ملک فعالیت می کنند، عموما توانایی بالایی در خرید و فروش دارند و به خوبی میدانند که در چه زمانی ملک را با قیمت کمتر خریداری و در زمان مناسب با قیمت بیشتری به فروش برسانند.
خرید املاک قدیمی و بازسازی آنها:
یکی از راه های سود بردن در بازار مسکن، خرید املاک قدیمی و بازسازی آنها به شیوه ی روز دنیا می باشد. با این کار قیمت ملک افزایش پیدا می کند و میتوانید سود خوبی از آن ببرید.
خرید خانههای کلنگی برای ساخت و ساز:
با خرید ملک کلنگی و ساخت آن به شکل آپارتمان های نوساز، سود خوبی به دست می آید. البته کسی که در این حوزه فعالیت می کند باید صبر و حوصله کافی داشته باشد.
سرمایه گذاری در ساخت و ساز مسکن:
دیگر نوع سرمایهگذاری در حوزه ملک، خرید زمین و ساخت و ساز در آن می باشد. اگر بتوانید مناطق رو به رشد را شناسایی و در آنها ساخت و ساز انجام دهید، سود مناسبی را به دست خواهید آورد
سرمایه گذاری در بخش اجاره مسکن:
می توانید با خرید آپارتمان یا خانه های مسکونی و دادن رهن و اجاره خانه خریداری شده ، سود خوب و پایداری به دست آورید. حتی ممکن است با افزایش قیمت آنها را بفروشید و سود بیشتری به دست آورید.
مشارکت در ساخت مسکن:
یکی از راه های بی دردسر سرمایه گذاری در حوزه ملک ، مشارکت در ساخت مسکن می باشد. با این کار بدون اینکه بخواهید در گیر مسائل اداری شوید، سود خوبی از فروش آپارتمان های ساخته شده می برید. نکته مهم در این شیوه از سرمایه گذاری این است که باید از معتبر بودن طرف مقابل مطمئن شوید.” دپارتمان تخصصی املاک آ ب آ با سالها تجربه در زمینه ساخت و ساز، یکی از معتبرترین مراجع برای مشارکت در ساخت می باشد.”
مزایای سرمایه گذاری در بازار مسکن:
نوع سرمایه گذاری و میزان سرمایه، نقش زیادی در تعیین مزایا و معایب آن دارد. اما به طور کلی به چند مزیت مهم سرمایه گذاری در ملک اشاره می کنیم:
- گرفتن اجاره بها، یک منبع درآمد پایدار:
افراد می توانند با خرید و سرمایه گذاری در مسکن و اجاره آن یک منبع درآمد پایدار برای خود به وجود آورند. - سرمایه گذاری با پول رهن خانه:
یکی دیگر از راه های کسب درآمد از طریق سرمایهگذاری در مسکن، رهن خانه مسکونی و سرمایه گذاری با پول آن است. - ریسک کمتر بازار ملک:
بازار مسکن شیب نوسانات کمتری نسبت به سایر بازارها دارد. چه ریسک سیستماتیک و چه غیر سیستماتیک برای سرمایه گذاری در بازار مسکن کمتر است. - استفاده از تسهیلات مسکن:
در بقیه بازارهای سرمایه گذاری شما نمیتوانید هیچگونه تسهیلاتی دریافت کنید. اما در بازار مسکن در هر بخش می توانید تسهیلات بازار مسکن را دریافت کنید. - تنوع سرمایه گذاری در بازار مسکن:
در بازار مسکن به روش های مختلف می توانید سرمایه گذاری انجام دهید. از جمله خرید ملک، زمین، آپارتمان و ملک قدیمی. تمامی این موارد نوعی از سرمایه گذاری در بازار مسکن هستند. - عدم سرقت دارایی:
کسی نمی تواند دارایی شما را مانند طلا یا سکه به سرقت ببرد. - عدم نیاز به دانش و اطلاعات آکادمیک:
بازار مسکن نیز مثل هر بازار دیگری نیازمند تجزیه و تحلیل می باشد. ولی برای این تجزیه و تحلیل نیاز به تخصص یا تحصیلات آکادمیک نیست. دانش و اطلاعات باید در حدی باشد که بتوانید تحلیلهای بازار و افزایش و کاهش قیمتها را متوجه شوید.
معایب سرمایه گذاری در بازار مسکن:
- نیاز به نقدینگی بسیار بالا:
یکی از مهم ترین ایرادات سرمایه گذاری در بازار مسکن این است که نیاز به نقدینگی بالایی دارد و با سرمایه کم نمی توان این کار را شروع کرد. - هزینه استهلاک خانه:
مشکلی که در بازارهای دیگر وجود ندارد ولی در بازار مسکن دیده می شود، هزینه استهلاک خانه است. با افزایش سن خانه قیمت آن کاهش پیدا میکند. - نقدشوندگی پایین:
زمان زیادی می برد تا یک ملک به فروش برود و به پول نقد تبدیل شود. - قدیمی شدن مدل و نمای ساختمان:
- ظراحی سایت ومیزبانی وب درکلاب هاست