مهاجرت به استرالیا (شرایط اخذ اقامت استرالیا 2024)
مهاجرت به استرالیا (شرایط اخذ اقامت استرالیا 2024)
استرالیا به دلیل داشتن کیفیت زندگی بالا، فرهنگ متنوع و فرصتهای شغلی فراوان، نه تنها یک مقصد محبوب برای مهاجران، بلکه خانه بیش از 70 هزار ایرانی است؛ وجود این تعداد مهاجر ایرانی، میتواند گویای وضعیت مطلوب این کشور باشد. برای مهاجرت به استرالیا، روشهای مهاجرتی متنوعی وجود دارد و ویزاهای مختلفی در دستههای کاری، تحصیلی، سرمایهگذاری و خانواده صادر میشود.
مطلب پیشِ رو، راهنمای کامل مهاجرت به استرالیا در سال 2024 است. در این راهنما قصد داریم درباره شرایط، هزینهها و انواع روشهای اخذ اقامت استرالیا صحبت کنیم. اگر خواندن آن از حوصله شما خارج است، فرم ارزیابی مهاجرت را پُر کرده تا مشاوران با شما تماس بگیرند و راهنماییتان کنند.
شرایط مهاجرت به استرالیا
بهطور کلی شرایط مهاجرت به استرالیا را به 2 دسته شرایط عمومی و اختصاصی، تقسیمبندی میکنیم. شرایط اختصاصی، با توجه به روش مهاجرتی و نوع ویزا متفاوت است. مهمترین شرایط عمومی مهاجرت به استرالیا هم این موارد هستند:
- داشتن وضعیت سلامتی مناسب
- انجام تست مدیکال
- نداشتن سوء پیشینه
- داشتن مدرک زبان (برای بیشتر ویزاهای استرالیا لازم است)
- تکمیل بودن مدارک
- پرداخت هزینههای دولتی صدور ویزا
پاسخ به مهمترین دغدغههای شما
برای رفتن به استرالیا، هزینههای مختلفی خواهید داشت که بسته به شرایط فردی و نوع روش مهاجرتی متفاوت است و نمیتوان عدد دقیقی را به عنوان هزینه ذکر کرد؛ اما بهطور کلی، هزینههای اخذ ویزا حدود 8 تا 15 هزار دلار استرالیا برای یک فرد تخمین زده میشود که با توجه به شرایط و روش مهاجرتی هر متقاضی ممکن است متفاوت باشد. لازم به ذکر است که باید علاوهبر هزینههای اخذ ویزا، سایر هزینهها را از جمله هزینههای سفر، وکیل، هزینههای زندگی در ماههای اول اقامت و غیره را در نظر بگیرید
در ویدئوی زیر به بررسی سوالات پر تکرار متقاضیان پرداختهایم:
در ادامه راهها و روشهای مهاجرت به این کشور را بررسی میکنیم.
راه های مهاجرت به استرالیا
برای رفتن به استرالیا روشهای مختلفی از جمله مهاجرت تحصیلی، کاری، سرمایهگذاری و کارآفرینی، ازدواج، خانواده و ویزای تلنت (نخبگان) وجود دارد. هر کدام از این روشها شرایط خاص خود را دارند که در ادامه آنها را معرفی میکنیم.
مهاجرت کاری به استرالیا
اگر مهارت یا تخصصی دارید که موردنیاز استرالیا باشد، باید با توجه به شرایطتان از انواع ویزاهای کاری استفاده کنید. ویزاهای کار استرالیا از لحاظ نوع اقامت، در دو دسته موقت و دائم تقسیمبندی میشوند و شامل ویزاهای مختلفی از جمله ویزای مهارتی، ویزای کار با اسپانسر شغلی، ویزای ویژه فارغالتحصیلان و ویزای تلنت است.
استرالیا مشاغل موردنیاز خود را هرساله اعلام میکند. این مشاغل در سه دسته میانمدت و بلندمدت (MLTSSL)، مشاغل کوتاهمدت (STSOL) و مشاغل منطقهای کمجمعیت (ROL) طبقهبندی میشود. حدود 700 شغل مانند مهندس عمران، مهندس مکانیک، برقکار، مکانیک خودرو، جوشکار، کابینتساز، آشپز و سایر مشاغل در این لیست قرار دارند. (مشاهده لیست کامل مشاغل در وبسایت اداره مهاجرت استرالیا)
لازم به ذکر است که استرالیا برای برخی از ویزاها مانند ویزاهای مهارتی یک سیستم امتیازبندی در نظر گرفته است که متقاضیان را بر اساس فاکتورهایی از جمله سن، مهارت زبان انگلیسی، سابقه کار و مدرک تحصیلی امتیازبندی میکند. برای اطلاعات بیشتر مطلب سیستم امتیازبندی استرالیا را مطالعه کنید.
قبل از معرفی ویزاهای مهارتی اگر شغل شما در این لیست است و فکر میکنید شرایط اولیه را دارید فرم زیر را جهت رزرو وقت مشاوره پر کنید تا شرایطتان توسط کارشناسان ما دقیقتر بررسی شود.
در ادامه مهمترین ویزاهای کاری و مهارتی را معرفی میکنیم:
ویزای دائم مهارتی مستقل- سابکلاس 189
اگر زیر 45 سال هستید، شغل شما در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا است و حداقل 65 امتیاز در سیستم امتیازبندی کسب کنید، میتوانید با ویزای 189، اقامت دائم بگیرید و در هر نقطه از استرالیا کار و زندگی کنید. این ویزا مستقل است؛ یعنی برای اخذ آن، نیازی به اسپانسر فامیلی و ایالتی استرالیا ندارید. برای اخذ این ویزا باید حداقل آیلتس 6 یا معادل آن را داشته باشید. با این ویزا میتوانید:
- اقامت دائم استرالیا بگیرید
- به کار و تحصیل در هر نقطه از استرالیا بپردازید
- از خدمات بیمه درمانی استرالیا استفاده کنید
- اسپانسر بستگان نزدیک خود برای مهاجرت به استرالیا شوید
- بدون محدودیت تا 5 سال به استرالیا رفتوآمد کنید
- بعد از 4 سال شهروند استرالیا شوید (در صورت واجد شرایط بودن)
اگر شرایط لازم را دارید میتوانید برای اخذ این ویزا مراحل زیر را طی کنید
- بررسی کنید که شغل شما در لیست مشاغل مربوطه باشد.
- مدارک تحصیلی و کاری خود را آماده کنید.
- از سازمان ارزیابی مرتبط با شغلتان، گواهی ارزیابی مثبت بگیرید.
- فرم ابراز علاقه (EOI) را پر کنید.
- حداقل 65 امتیاز کسب کنید.
- منتظر دعوتنامه از طرف سیستم SkillSelect استرالیا باشید.
- هزینه دولتی اخذ ویزا را پرداخت کنید. (برای متقاضی اصلی از 4240.00 دلار استرالیا به بالا)
- برای اخذ ویزا درخواست دهید. (از زمان دریافت دعوتنامه تنها 60 روز فرصت دارید)
اگر شرایط این ویزا را دارید، اطلاعات کاملتر را در مطلب ویزای 189 استرالیا مطالعه کنید.
ویزای دائم مهارتی با اسپانسر ایالتی-سابکلاس 190
اگر زیر 45 سال هستید و یک ایالت یا قلمرو استرالیا به تخصص شما در یکی از مشاغل مورد نیاز خود (MLTSSL و STSOL) احتیاج داشته باشد، میتوانید از طریق ویزای 190 به استرالیا مهاجرت کرده و اقامت دائم بگیرید. برای اخذ این ویزا لازم است شرایط عمومی را محقق کنید و در سیستم امتیازبندی استرالیا حداقل 65 امتیاز کسب کنید.
این ویزا تمام مزایای ویزای 189 مانند اقامت دائم، بهرهمندی از خدمات بیمه، امکان اسپانسری خانواده، رفتوآمد بدون محدودیت به استرالیا را دارد. برای اخذ ویزای 190 باید مراحل زیر را طی کنید:
- شغل شما باید در لیست مشاغل MLTSSL و STSOL باشد.
- مدارک کاری و تحصیلی خود را برای معادل سازی به سازمانهای ارزیابی مربوطه ارسال کنید و یک ارزیابی مهارت مثبت بگیرید.
- فرم ابراز علاقه (EOI) در سیستم SkillSelect پر کنید و در سیستم امتیازبندی شرکت کنید.
- بعد از پر کردن فرم، سازمانهایی که ایالتهایی که به دنبال جذب نیرو هستند میتوانند فرم EOI شما را ببینند و در صورت تمایل شما را انتخاب کنند.
- بعد از دریافت دعوتنامه تا 60 روز فرصت دارید که هزینه ها را پرداخت کنید و برای ویزا درخواست دهید. هزینه درخواست این ویزا برای متقاضی اصلی 4,240.00 دلار استرالیا است.
ویزای موقت مهارتی با اسپانسر مناطق کمجمعیت و فامیلی- سابکلاس 491
اگر زیر 45 سال هستید، شغل شما در لیست مشاغل موردنیاز استرالیا باشد و توسط یک ایالت یا منطقه استرالیا یا یکی از بستگان واجد شرایط اسپانسر شوید، این ویزا مناسب شماست. برای اخذ این ویزا باید 65 امتیاز کسب کنید که داشتن دعوتنامۀ استانی یا اسپانسر فامیلی 15 امتیاز آن را تامین میکند.
البته شما هم باید حتما در یکی از مناطق کمجمعیت (Regional Areas) کار و زندگی کنید و اجباری برای کار در ایالت اسپانسرشونده نیست. (همه مناطق استرالیا بهجز سه شهر بزرگ سیدنی، ملبورن و بریزبن جزو مناطق کمجمعیت (Regional Areas) هستند.)
اما منظور از اسپانسر فامیلی چیست؟
اقوام درجه یک یا دو (والدین، فرزند یا فرزندخوانده، برادر یا خواهرِ تَنی یا ناتَنی، برادرزاده، خواهرزاده، پدربزرگ، مادربزرگ، عمو، دایی، عمه، خاله، پسرعموی اول یا دخترعموی اول شما یا همسرتان) که بالای 18 سال سن دارد و دارای اقامت دائم یا شهروند استرالیا است. همچنین یکی دیگر از شرایط این است که باید در یکی از مناطق کمجمعیت استرالیا زندگی کند.
ویزای 491 استرالیا یک اقامت 5 ساله میدهد که میتوانید در این مدت:
- به کار و تحصیل در استرالیا بپردازید
- ورود و خروج به استرالیا بدون محدودیت داشته باشید
- از خدمات درمانی استرالیا بهرهمند شوید
- اسپانسر خانواده خود برای آمدن به استرالیا شوید (در صورت واجد شرایط بودن)
- با اقامت 3 ساله در این مناطق و کسب درآمد سالانه حداقل 53900 دلار استرالیا، برای اقامت دائم استرالیا اقدام کنید
مراحل درخواست این ویزا مانند ویزای 190 و 189 استرالیا است. با این تفاوت که بعد از پر کردن فرم ابراز تمایل و کسب امتیاز لازم، باید نوع اسپانسر خود را انتخاب کنید و منتظر دعوتنامه باشید. پس از دریافت دعوتنامه تا 60 روز فرصت دارید برای اخذ ویزا درخواست دهید. هزینه درخواست این ویزا حداقل 4240 دلار استرالیاست.