غذای سنتی تهران چیست ؟همه چیز درباره ان
غذای سنتی تهران چیست ؟همه چیز درباره ان
غذای سنتی تهران این شهر شلوغ و پر هیاهو چیست؟ کدام رستورانهای تهران بهترین غذاهای سنتی تهران را ارائه میکنند؟ شهر تهران، پایتخت ایران عزیز و قطب مسائل سیاسی و اجتماعی که هر روزه میلیونها نفر در خیابانها و کوچه پس کوچههای این شهر قدم میزنند و به فکر ارتقاء سطح زندگی خود هستند؛ چه غذاهای محلی دارد؟
یکی از لذتهای دنیا، خوردن غذاهای خوشمزه و محلی هر شهر و روستا است. آشنایی با تنوع غذاها و طعمهای تازه میتواند ما را با آداب و رسوم مناطق مختلف آشنا کند.در این مقاله قصد داریم غذاهای محلی تهران را معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
سفر به تهران
تهران یکی از شهرهاییست که روزانه پذیرای مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بسیاری است. روزانه هزاران نفر از اطراف تهران و چه بسا شهرهای دیگر ایران برای کار و ادامه زندگی خود به این شهر سفر میکنند. تهران چه جذابیتهایی دارد؟ مناطق تفریحی تهران چیست؟ ما قبلا” در نشاط آوران در مورد بعضی از مناطق تفریحی و گردشگری تهران مقالاتی نوشتهایم. این بار به سراغ غذاهای محلی و سنتی تهران رفتهایم. غذاهایی که هر کدام پیشینهای تاریخی دارند و در دل مردم جای باز کردهاند. خیلی از ساکنین و بومیان تهران سالهاست این غذاها را میپزند و میخورند اما نمیدانند که این غذاها جزء غذاهای محلی این شهر شلوغ و پر ترافیک هستند. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی چند مورد از غذاهای محلی و سنتی تهران بپردازیم.
غذاهای سنتی تهران
غذای سنتی تهران برای عده ی زیادی آشناست، بقدری آشنا که شاید در برنامه غذایی آنها قرار گرفته باشد. غذای محلی تهران مانند غذاهای محلی هر نقطه از جهان طرفداران خود را دارد. نام یکسری از غذاها با تغییر اندکی در آنها در شهرهای دیگر نیز می تواند پیدا شود، به طور مثال لوبیاپلو در شهر تهران همان استامبولی پلو مشهد و یا چکدرمه گنبدکاووس است.
اگر به تبریز، اهواز، یزد، اصفهان و … سفر کردید از غذاهای سنتی آن شهرها حتما بچشید به طور مثال غذای محلی مشهد و غذای محلی یزد با سایر شهر ها متفاوت است. شما کسی را نمی شناسید که به جنوب سفر کند و قلیه ماهی نخورد خب این مثل این است که به ایتالیا سفر کنید و پیتزا سفارش ندهید. نشاط آوران به شما پیشنهاد می دهد در سفر به هر شهری غذای محلی آنجا را بخورید، تا با فرهنگ آن منطقه و غذاهای متنوع بیشتری آشنا شوید.
اشکنه اسفناج
یکی از اصیل ترین غذاهای پایتخت نشینان که نام آن از قدیم الایام شاید به گوشتان خورده باشد، اشکنه اسفناج است. غذای سنتی اشکنه اسفناج غذایی کاملا مناسب برای فصول سرد سال می باشد، زیرا قدرت و ایمنی بدن را در مقابل بیماری های گوناگون حفظ می کند. این غذا از تخم مرغ، سماقر، پیاز داغ، سیب زمینی، آرد و اسفناج تهیه می شود.
اگر تا به حال این غذا را امتحان نکرده این پیشنهاد ما به شما این است که در اولین فرصت به یکی از رستوران های سنتی تهران سر بزنید و این غذاب خوش طعم و خوش رنگ را سفارش داده و نوشه جان کنید. غذایی سبک با پختی آسان که طرفداران زیادی هم در تهران و هم شهرهای دیگر ایران دارد.
دمی بلغور جو
دمی بلغور جو که از غذاهای محلی لواسان است و از ترکیب بلغورجو، عدس،پیاز، برنج، آب و نعنا تهیه می شود، غذایی است که باید در صدر لیست غذاییتان قرار دهید و در سریع ترین زمان ممکن میل کنید.
این غذا امروزه در اغلب رستوران های تهران سرو می شود که در زمان قدیم جزو محبوب ترین غذاها بوده و طعم خوش آن باعث شده است با اینکه جزو کهن ترین غذاهای تهران است، اما همچنان به تا امروز طبخ آن ادامه داشته باشد.
والک پلو
در فصل زیبا و دوست داشتنی بهار بسیاری از سبزی های محلی و کوهی از دل خاک رشد می کنند. هرکدام از این سبزی ها عطر و مزه خاص خود را دارند و باعث خوش عطر و بو شدن غذا می شوند. یکی از محبوب ترین این سبزی های کوهی والک است که در دامنه کوه های اطراف تهران رشد می کنند و جمع آوری می شوند.
والک پلو ترکیبی از سبزی والک، برنج و سبزی است که معمولا با خورشت گوشت و خورشت مرغ سرو می شود. سبزی والک با توجه به اینکه دارای ویژگی آنتی اکسیدان است، تشدیدی بر استفاده از آن می شود. نکته جالب دیگری که وجود دارد این است که والک پلو جزو غذاهای پر طرفدار در کرمانشاه هم نیز است.
لوبیا پلو معروفترین غذای سنتی تهران
لوبیا پلو تهرانی یکی دیگر از غذاهای محلی تهران است که در فصل لوبیا سبز درست می شده است. امروزه به علت فریزری کردن مواد در تمام فصول پخته می شود اما در قدیم غذاها بسته به فصل ها تغییر می کردند. در مواد اولیه این برنج رنگی خوشمزه لوبیا سبز، برنج، گوشت قرمز، پیاز، زردچوبه و فلفل، رب و روغن استفاده می شود. گوشت این برنج ترجیحاً گوسفندی استفاده می شود. دارچین زیادی در لا به لای برنج میزنند، کمی گلپر و زعفران ساییده شده برای عطر و طعم بهتر آن مصرف می شود.
گوشت های قلیه شده در پیاز و روغن تفت می خورند و با کمی آب پخته می شوند سپس لوبیای سبز تفت خورده را به همراه رب به گوشت پخته شده اضافه می کنند تا طعم مواد به خورد هم برود. برنج را آبکش کرده و مواد را لابه لای برنج می ریزند تا پس از دم کشیدن لوبیاپلو آماده شود.
کله گنجشکی، یک غذای محلی تهران
کله گنجشکی یا سر گنجشکی غذایی خوشمزه در تهران است که از مواد اولیه گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، پیاز و چاشنی ها درست می شود. این غذا بهمراه برنج و یا با نان خورده می شود، میزان آب غذا بستگی به این نکته دارد. ابتدا پیازها را کمی تفت می دهند و به آن زردچوبه و فلفل و رب و در انتها آب اضافه می کنند. گوشت چرخ کرده را با ادویه و پیاز رنده شده طعم دار کرده و جدا تفت می دهند. سیب زمینی های نگینی شده را به همراه کوفته قلقلی ها درون قابلمه میریزند تا حدود 45 دقیقه به آرامی بپزد و لعاب بیندازد. اگر غذا را همراه برنج بخورند قلقلی ها را درون همان پیاز داغ بهمراه سیب زمینی نگینی تفت می دهند و کمی بخار پز می کنند تا آماده شود.