nody 1636204936

فاکتورهای مهم در انتخاب رنگ داخل ساختمان چیست؟

فاکتورهای مهم در انتخاب رنگ داخل ساختمان چیست؟

هنگام خرید رنگ داخل ساختمان ، ابتدا می‌ بایست به این نکته توجه کرد که آیا قصد دارید آن را فقط روی دیوار خشک استفاده کنید یا روی تزئینات و درب‌ ها نیز از همان رنگ استفاده می‌ شود.

در مورد هدف کلی خود و نوع شرایط فضای داخلی فکر کنید. به عنوان مثال، اگر محیطی که قرار است رنگ‌آمیزی شود، رطوبت بالایی دارد، می‌بایست از رنگی استفاده نمود که مخصوص شرایط محیطی مرطوب است.

برای انتخاب رنگ داخل ساختمان و رنگ نما ساختمان به فاکتور ها و نکات زیر توجه کنید

  • فام رنگ

امروزه رنگ‌ های داخلی ساختمان با تنوع بالایی در بازار موجود هستند. اکثر تولید کنندگان رنگ، انتخاب گسترده‌ ای از ترکیب‌ های رنگی را ارائه می‌ دهند. می‌ توان از آن ها برای محدود کردن گزینه‌ ها استفاده نمود و سپس برای تست کردن رنگ در داخل ساختمان ، مقدار کمی تستر رنگ خریداری کرد.

توجه داشته باشید که رنگ‌ ها بسته به نور اتاق متفاوت ظاهر می‌ شوند. بنابراین مطمئن شوید که رنگ را در رایج ترین شرایط نوری فضای داخل ساختمان بررسی کنیدفاکتورهای مهم در انتخاب رنگ داخل ساختمان چیست؟.

در صورت نیافتن فام رنگ مورد نظر در نمونه‌ های موجود در بازار، می‌توانید یک رنگ سفارشی را با ترکیب چند رنگ بدست آورید. همچنین در صورت داشتن عکس رنگ مورد نظر می‌ توان به وسیله دستگاهی به نام اسپکتروفتومتر کد فام رنگ را اسکن و رمزگشایی نمود.

گزینه های رنگ داخل ساختمان نامحدود هستند. مهم این است که بهترین گزینه را مطابق با فضا، سبک ساختمان و مبلمان خود انتخاب کنید.

  • پرداخت نهایی رنگ

پرداخت نهایی رنگ که انتخاب می‌ کنید بستگی به این دارد که کدام مکان را رنگ‌ آمیزی می‌ کنید و می‌ خواهید سطح آن تا چه میزان انعطاف‌ پذیر به نظر برسد. سه دسته اصلی پرداخت رنگ مات ، نیمه براق (با حالت های “پوسته تخم مرغی” و “ساتن” باشد) و براق وجود دارد و گاهی اوقات رنگ داخلی ساختمان بر اساس این انواع پرداخت طبقه‌ بندی می‌ شود.

پوشش‌های براق‌ تر، هیجان بیشتری به محیط می‌ دهند، در حالی که پرداخت‌ های مات‌ تر محیط آرام تری ایجاد می‌کنند.

رنگ مات ، نور زیادی را منعکس نمی‌ کند. این نوع رنگ داخلی برای سطوحی که عملکرد چندانی ندارند، مانند سقف، مناسب است. معمولاً کم‌ هزینه‌ ترین نوع رنگ داخلی است، اما تمیز و تازه نگه داشتن ظاهر آن می‌ تواند دشوار باشد.

فقط زمانی از رنگ مات استفاده کنید که بودجه کمی دارید و می‌خواهید از آن در مکانی دور از دسترس استفاده می‌کنید. البته مزیت مهم این رنگ این است که عیوب را بهتر از پوشش‌های براق پنهان می‌کند.

نوع بعدی ، پوشش نیمه براق است که نور را فقط کمی منعکس می‌کند. رنگ‌ های داخل ساختمان نیمه براق به صورت پوشش‌ های پوسته تخم مرغی یا ساتن هستند. از بین این دو، پوسته تخم مرغی کمی مات تر است.

اما در مقایسه با روکش کاملاً مات، رنگ نیمه براق کارایی و دوام و بیشتری دارد و تمیز نگه داشتن آن آسان‌تر است. رنگ پوسته تخم مرغی برای اکثر دیوارهای خانه از جمله اتاق نشیمن، اتاق خواب، راهروها، حمام و غیره مناسب است.

در نهایت، رنگ‌ هایی با پرداخت نهایی براق، درخشندگی یا انعکاس نور زیاد و پوشش سخت‌تری نسبت به رنگ‌ های مات دارند. رنگ براق بهتر است روی طاقچه‌ها یا نرده‌ ها استفاده شود، در حالی که رنگ‌ های نیمه براق در مناطق با رطوبت بالاتر مانند آشپزخانه یا حمام کاربرد دارند. رنگ‌های براق زیبا به نظر می‌رسند اما هر گونه عیب و نقصی که در سطح وجود دارد را بزرگنمایی می‌کنند.

 

  • ترکیبات آلی فرار

اگر تا به حال دچار سردرد، حالت تهوع یا سوزش بینی در حین یا بعد از رنگ آمیزی یک فضای بسته و کوچک شده‌اید ، احتمالاً ناشی از استنشاق ترکیبات آلی فرار (VOCs) بوده است.

VOC ها عبارتند از هر ترکیب کربن‌دار- به استثنای مونوکسید کربن، دی اکسید کربن، اسید کربنیک، کاربیدهای فلزی یا کربنات‌ها، و کربنات آمونیوم  که در واکنش‌های فتوشیمیایی جوی موجود هستند.

این ترکیبات در برخی رنگ‌ های داخل ساختمان وجود دارد و هنگام رنگ‌ آمیزی فضای داخل ساختمان متصاعد می‌ شوند. قرار گرفتن در معرض این ترکیبات برای مدت طولانی، برای سلامتی مضر است.

استانداردهای مختلف محدودیت هایی برای میزان مجاز VOC در هر گالن رنگ تعیین کرده‌اند. به طور کلی، هنگام رنگ‌‌آمیزی فضای داخل ساختمان، از تهویه مناسبی استفاده کنید.

  • پوشش و زمان خشک شدن

رنگ‌ های دیوار داخلی ساختمان اغلب سریع خشک می‌ شوند و در عرض ۱ تا ۲ ساعت می‌ توان پوشش دوم را اعمال نمود. با این حال، خشک شدن برخی از رنگ‌ها تا ۴ ساعت طول می‌کشد و برخی دیگر چندین روز یا بیشتر طول می‌کشد تا کاملاً خشک شوند و دیگر چسبناک نباشند.

اجرا و خشک شدن رنگ‌های تیره تر ممکن است بیشتر از رنگ‌های روشن طول بکشد. همچنین، اگر نیاز به اعمال بیش از یک لایه رنگ باشد، ممکن است لازم باشد قبل از اینکه اولین لایه به اندازه کافی خشک شود، مدت بیشتری صبر کنید.

  • دوام و نگهداری

در حالت ایده آل، رنگ دیوار داخلی باید در برابر لکه مقاوم باشد و به راحتی تمیز شود، به خصوص زمانی که در مناطق پر رفت و آمد استفاده شود. تمیز کردن دیواری که حداقل دارای پوشش نیمه براق باشد، راحت‌ تر است. به عنوان مثال، رنگ‌ داخلی پوست تخم‌ مرغی خیلی براق نیست و می‌ توان به راحتی اثر انگشت و خاک را از روی آن پاک نمود

وبلاگ
ترندهای جدید چیست؟

پست های وبلاگ