معروف ترین غذاهای ایران در جهان
معروف ترین غذاهای ایران در جهان
همانطور که میدانید، غذاهای ایرانی یکی از خوشمزهترین و جذابترین خوراکیها محسوب میشوند. اصلا عجیب نیست که این غذاها موردپسند اکثر افراد، حتی خارجیها قرار میگیرند. در هر منطقه از ایران، مردم باتوجه به فرهنگ و آداب، غذاهای محلی و سنتی خودشان را میپزند؛ البته روش پخت غذاهای ایرانی کار آسانی نیست و هرکدام طرز پخت خاص خود را دارند. در واقع میتوان گفت، برخی از غذاهای ایرانی به اندازهای مورد توجه توریستها قرار گرفتهاند که بعد از بازگشت به کشورشان، سعی در درست کردن این غذاها داشتهاند.
توجه داشته باشید، غذاهای ایرانی به خاطر نوع طبخ و چاشنیهایی که استفاده میشود، بسیار لذیذ و خوشمزه هستند و در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. پس، با ما همراه باشید تا معروفترین و شناخته شده ترین غذاهای ایرانی در جهان را معرفی کنیم.
خورشت فسنجان
شاید کمی عجیب باشد! اما خورشت فسنجان جزو پرطرفدارترین غذای ایرانی در دنیا است. فسنجان، یکی از غذاهای اصیل و محبوب ایرانی است که ریشه در شهر گیلان دارد. این غذا به عنوان یک غذای محلی در نظر گرفته میشود و مردم این منطقه به صورت ویژه به پخت و ارائهی آن میپردازند. از این رو، ترکیبها و اجزای متفاوتی در پخت فسنجان بهکار گرفته میشود که آن را از غذاهای دیگر ایرانی متمایز میسازد.
این غذا، طبخ مخصوص خود را دارد و برای درست کردن آن باید مهارت کافی داشته باشید. فسنجان یکی از غذاهای معروف ایرانی است که مواد اصلی آن را گردو، رب انار و مرغ یا گوشت تشکیل میدهند. این غذا با دو طعم ترش و شیرین (ملس) به همراه برنج سرو میشود و از جذابیتهای خاصی برخوردار است.
خورشت گوشت و بادمجان
خورشت بادمجان یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که شباهتهای زیادی به خورش قیمه دارد. در این خورش، بادمجانها به همراه مواد دیگر مانند: گوشت یا مرغ و ادویهها پخته میشوند. اغلب آشپزها بهمنظور افزایش خوشمزگی و لعابدار شدن این غذا، از لپه استفاده میکنند، با این حال باید ذکر کرد که لپه در دستور اصلی این خورش وجود ندارد
بادمجان پلو یا خورشت گوشت و بادمجان یک غذای خوشمزه و منحصر به فرد ایرانی است که اکثراً در مناطق جنوبی کشور رایج است. بادمجان پلو با طعم دلپذیر خود مورد توجه علاقهمندان به آشپزی قرار دارد. این غذای خوشرنگ و خوشطعم، بهتر است با بادمجانهای کباب شده طبخ شود تا مزهی فوقالعادهای بههمراه داشته باشد. خورشت گوشت و بادمجان را میتوانید هم با برنج خوشعطر ایرانی و هم با نان و سبزیهای تازه میل کنید، در هر دو حالت این غذا طعم لذیذی دارد.
بریان (بریون)
بریان اصفهان، جزو لذیذترین و شناخته شده ترین غذای ایرانی محسوب میشود که طرفداران زیادی دارد. این غذای سنتی به قدری خوشطعم و دلچسب است که توصیه میشود در سفرتان به اصفهان، آن را امتحان کنید. شکل ظاهری بریان شبیه به همبرگر است؛ اما طعم کاملا متفاوتی دارد و از ترکیبات گوشت گردن گوسفند، جگر سفید، پیاز، ادویه و فلفل تهیه میشود. بهتر است این غذا را با سبزی خوردن، پیاز و دوع میل کنید تا بیشتر لذت ببرید.
ناگفته نماند، اگر به این شهر تاریخی و زیبا سفر کردهاید، در هتل عباسی اصفهان اتاق رزرو کنید و از خدمات و رستورانهای باکیفیت آن استفاده کنید. این هتل که یکی از زیباترین مهمانسراهای جهان لقب گرفته است، تنها هتل پنج ستاره اصفهان به شمار میآید.
باقالی پلو
یکی دیگر از غذاهای معروف و پلویی خوشمزه ایرانی، باقالی پلو است. این غذا در لیست غذاهای شناخته شده ایرانی در جهان، رتبه سوم را به خودش اختصاص داده است. شما میتوانید باقالی پلو را با مرغ، ماهیچه گوسفندی یا گردن طبخ کنید؛ اما در این میان باقالی پلو با ماهیچه طرفداران بیشتری دارد. باقالی پلو، موقعیت ویژهای در بین غذاهای ایران دارد و برخلاف بسیاری از غذاهای مجلسی مانند: جوجه کباب، چلو کباب، مرصع پلو یا زرشک پلو با مرغ، همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است.
این غذای مشهور، نه مانند چلوکباب که همهپرسه محسوب میشود و نه مانند مرصع پلو به فراموشی سپرده شده است. باقالی پلو، مخصوصا با ماهیچه، غذایی خاص برای مراسمهای عروسی و جشنهای شاد است و کمتر در مراسمهای ترحیم و مصیبت دیده میشود. این غذا با کنتراست فوقالعادهای از رنگ سبز برگهای باقالی و پلوی زعفرانی، زیبایی خاص خود را به نمایش میگذارد و بهمحض گذاشته شدن سر سفره، چشمها را به خود خیره میکند. لازم است بدانید، اضافه کردن باقالی هنگام پخته شدن پلو و افزودن سبزی معطر شِوید پس از آبکش کردن پلو، طعم بینظیری را بوجود میآورد که هر کسی را عاشق این غذا خواهد کرد.
زرشک پلو
غذاهای ایرانی بهدلیل طعم منحصربهفرد، شهرت جهانی کسب کردهاند و با افتخار میتوان آنها را در ردهی بهترین و خوشمزهترین غذاهای جهان قرار داد. از جمله این غذاها، زرشک پلو با مرغ بوده که یکی از آثار هنری آشپزی ایرانی است و از گذشته تا به امروز، در میان مراسمها و مناسبتهای مجلسی جاودانه شده است.
طبخ زرشک پلو با مرغ تکنیکها و مراحل خاص خود را دارد و این امر باعث شده تا این غذا به یک آثار بینظیر و خوشمزه از آشپزی ایرانی تبدیل شود. زرشک که به دو صورت زرشک قرمز و زرشک سیاه در انواع مناطق کشور کشت میشود، زمینه را برای طهارت این غذا فراهم میکند و باعث شده تا از مناطق مختلف ایران به سراسر کشور شناخته شود.
غذای زرشک پلو با مرغ با ترکیب منحصربهفرد رنگارنگی از زرشک و عطر و طعم لذیذ پلو، هرگز از خاطرهها پاک نخواهد شد و همواره بهعنوان یکی از پرطرفدارترین و لذیذترین غذاهای مجلسی شناخته میشود. این غذا که با ترکیب برنج، زرشک، مرغ و ادویههای خاص طبخ میشود، انتخابی عالی برای میزهای ایرانی است.
خورشت قورمه سبزی
خورشت قرمه سبزی نیز از دیگر غذاهای ایرانی است که در بین غذاهای شناخته شده جهان در رده بالایی قرار دارد. معمولا کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که به قرمه سبزی علاقه نداشته باشد. قرمه سبزی از غذاهایی است که پخت آن نیاز به مهارت و تجربه دارد.
این غذای خوشمزه و لذیذ همواره در سفرههای ایرانیان حضور داشته است. اگرچه، در مجالس رسمی و مهمانیها کمتر مورد توجه قرار میگیرد، اما بهعنوان یکی از آثار هنر آشپزی، ارزش و اهمیت ویژهای دارد. مواد اولیه این غذای سبز وسوسه انگیز را گوشت گوسفندی، لوبیا و سبزیجات معطر تشکیل میدهند. این خورشت خوشمزه با طعم لذیذی که دارد در سایر کشورها با برنج سرو می شود.