مصالح ساختمانی مورد نیاز برای ساخت خانه کدامند؟

مصالح ساختمانی مورد نیاز برای ساخت خانه کدامند؟

مصالح ساختمانی مورد نیاز برای ساخت خانه کدامند؟

اگر شما قصد ساخت ویلا یا ساختمان را دارید و یا فردی فعال در این حوزه هستید، پیش از شروع هر پروژه ساخت‌وساز باید برای خرید مصالح ساختمانی مورد نیاز خود برنامه‌ریزی کنید. نوع اسکلت سازه، منطقه ساخت‌وساز، طبقات و متراژ ساختمان از جمله عوامل مؤثر بر تعیین مقدار برای خرید مصالح جهت ساخت آن به شمار می‌روند.

در هر ساختمان با توجه به نوع اسکلت آن، قیمت برخی مصالح اصلی و پراستفاده مانند قیمت روز تیرآهن، قیمت میلگرد آجدار و قیمت سیمان، به محاسبه هزینه کلی سازه کمک می‌کنند. در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی انواع مصالح ساختمانی و آشنایی با کاربرد آن‌ها، مصالح ساختمانی جدید را نیز معرفی کنیم.
پیش از آن لازم است انواع اسکلت سازه را به طور مختصر توضیح دهیم تا با مصالح مورد نیاز هر یک آشنا شوید؛ با ما همراه باشید.

انواع سازه

اجرای سازه می‌تواند به یکی از روش‌های اسکلت فلزی یا اسکلت بتنی انجام گیرد. در اسکلت فلزی، از فولاد به‌عنوان مصالح ساختمانی اصلی استفاده می‌شود. در این نوع سازه، ورق و انواع پروفیل فولادی به روش‌های مختلف به هم متصل شده و اسکلتی فلزی تشکیل می‌دهند. برای استعلام قیمت پروفیل روی لینک کلیک کنید.

در اجرای سازه فولادی عموماً از پیچ‌ و مهره به‌عنوان اتصالات استفاده می‌شود. اسکلت فولادی در ساخت سازه‌های عظیم و سوله‌ها کاربرد بالایی دارد.
نوع دیگر سازه، اسکلت بتنی است که مواد اصلی آن را بتن و فولاد تشکیل می‌دهد. بتن از جمله مصالح ساختمانی و بخش اصلی این نوع سازه که در المان‌های اصلی سازه اسکلت بتنی شامل فونداسیون، ستون‌ها، تیرها، دیوارهای برشی، سقف و راه پله به کار می‌رود. تفاوت اسکلت فلزی و بتنی و مزایا و معایب هر یک، در مقاله‌ای مجزا در آیرومارت مورد بررسی قرار گرفته است.

 

لیست مصالح ساختمانی مورد نیاز در ساختمان سازی

لیست مصالح ساختمانی تمامی مواد مورد استفاده در ساخت سازه، تعمیر یا بازسازی آن را دربرمی‌گیرد. مصالح ساختمانی متنوعی چون سنگ، فولاد، بتن، آجر و چوب در ساختمان‌سازی کاربرد دارند.

مقدار و نوع مصالح ساختمانی باتوجه‌به نوع اسکلت ساختمان، شرایط آب‌وهوایی و منطقه، تعداد طبقات و همچنین نوع کاربری سازه مشخص می‌شود. البته بسیاری از مصالح در ساختمان‌های بتنی و فلزی مشترکند، اما این موضوع در رابطه با اسکلت سازه صدق نمی‌کند.

در ادامه با فهرست انواع مصالح ساختمانی و کاربرد آن‌ها به تفکیک اسکلت فلزی و غیرفلزی و سایر مصالح مشترک هر دو نوع سازه آشنا خواهید شد؛ با ما همراه باشید. پیش از آن لیست مصالح ساختمانی را به صورت کلی و جامع فهرست می‌کنیم:مصالح ساختمانی مورد نیاز برای ساخت خانه کدامند؟

  • مقاطع فولادی
  • ورق‌های فولادی
  • میلگرد
  • سیمان
  • شن و ماسه
  • سنگ
  • آجر
  • گچ
  • شیشه
  • خاک
  • ملات
  • داربست
  • وسایل قالب بندی بتن
  • کاشی و سرامیک
  • چوب

مصالح ساختمانی اسکلت فلزی

در ساختمان‌های اسکلت فلزی عمده مصالح مورد استفاده شامل انواع فلزات مانند فولاد، چدن و آلومینیوم می‌شوند. هر یک از این مواد ویژگی‌های خاص خود را دارند و متناسب با این خواص، در بخش‌های مختلف ساخت‌وساز استفاده می‌شوند. فولاد به دلیل داشتن سختی بالا، جوش‌پذیری و قابلیت خمکاری، پرکاربردترین فلز در ساختمان‌سازی به شمار می‌رود.

انواع ورق های فولادی

انواع ورق های فولادی

ورق‌های فولادی یکی از پرکاربردترین مقاطع در ساخت سازه به شمار می‌روند. در ساخت دیوارهای داخلی، سقف، قاب درب و پنجره، عایق‌های خارجی و بام خانه از انواع ورق فولادی استفاده می‌شود.

ورق سیاه، ورق روغنی، ورق استیل و ورق گالوانیزه در بخش‌های مختلف کاربرد بالا دارند. ورق رنگی، ورق سینوسی و ورق شادولاین از دیگر انواع ورق گالوانیزه پرکاربرد در ساختمان‌سازی به شمار می‌روند.

ورق سیاه

ورق سیاه که به آن ورق گرم نیز گفته می‌شود، عموماً در سدسازی، مخزن‌سازی و پروژه‌های پتروشیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای استعلام قیمت روز ورق سیاه می‌توانید به سایت آیرومارت مراجعه کرده و یا با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید.

ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه از جمله پرکاربردترین‌ ورق‌ها است که علاوه بر استفاده در ساخت بخش‌های مختلف ساختمان، به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت و خوردگی، در تولید لوله‌های تأسیسات ساختمان نیز کاربرد دارد.

ورق گالوانیزه با لایه‌ای از فلز روی پوشانده شده است و در ساخت کابینت آشپزخانه، کانال کولر، بخاری، لوله‌های آب صنعت کشاورزی، حمل‌ونقل، اتومبیل، بیلبوردهای تبلیغاتی و هر کاربرد دیگری که احتمال خوردگی آهن در آن وجود داشته باشد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای دیدن قیمت ورق گالوانیزه و ثبت سفارش آسان در سایت آیرومارت کلیک کنید.

ورق رنگی

ورق رنگی ورق گالوانیزه‌ای است که روی آن رنگ پاشیده می‌شود و در کوره‌های خاص قرار می‌گیرد. این نوع ورق در صنایع ساختمانی مثل سقف و بدنه انبارها و کارگاه‌ها، نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها کاربرد دارد.

ورق رنگی همچنین در صنایع لوازم خانگی مثل بدنه خارجی یخچال، آب‌گرم‌کن، اجاق‌گاز، ماشین لباس‌شویی، در صنایع فلزی مانند کابینت، پارتیشن، کامپیوتر و تجهیزات اداری و نیز در صنعت حمل‌ونقل در ساخت کانتینر، سردخانه‌ها و کاروان‌های ثابت و متحرک مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای استعلام قیمت ورق رنگی کلیک کنید.

ورق شیروانی

ورق شیروانی ورقی است که توسط دستگاه‌های مخصوص به شکل طرح‌های مختلف درمی‌آید و برای سقف‌های شیروانی کاربرد دارد. انواع ورق شیروانی شامل ورق سفال، ورق سینوسی، ورق ذوزنقه، ورق شادولاین و کرکره‌ای می‌شود که ورق شیروانی طرح سفال از پرکاربردترین این ورق‌هاست. قیمت ورق شیروانی را روزانه از آیرومارت بررسی کنید.

تیرآهن

تیرآهن یکی از نیازهای اساسی برای مقاوم‌سازی و اسکلت‌بندی ساختمان به شمار می‌رود که در سه نوع استاندارد INP، IPE و IPB تولید و عرضه می‌شود. تیرآهن در مراحل مختلف ساخت ساختمان اسکلت فلزی کاربرد دارد که از آن جمله می‌توان به کفی‌های ستون، ستون‌ها، تیرهای اصلی یا شاه‌تیر، تیرک‌های میانی و تیرهای باریک کرومیت اشاره کرد.

وبلاگ
ترندهای جدید چیست؟

پست های وبلاگ