معرفی انواع سبک دکوراسیون داخلی منزل
معرفی انواع سبک دکوراسیون داخلی منزل
انواع سبک دکوراسیون داخلی منزل، بسیار متفاوت و گسترده است و هر سبکی پیشینه و حس و حال مخصوص به خودش را دارد. بعضی از سبکهای دکوراسیون داخلی؛ مثل سبک کلاسیک، تا ابد مد هستند. بعضی از سبکها گرانتر و بعضی ارزانتر هستند، بعضی پالت رنگی شاد و جیغ دارند و بعضی؛ مثل سبک مبینیمال، خداوندگار سادگی هستند. اینکه بهترین استایل دکوراسیون داخلی چیست، کاملا بستگی به ذائقه و فضایی دارد که دنبالش هستید.
دکوراسیون داخلی چیست؟
دکوراسیون داخلی به ترکیبی از علم و هنر گفته میشود و هدف آن تنظیم و زیباسازی فضای داخلی است. در طراحی دکوراسیون داخلی از ترکیب پارچهها، انواع سبکهای دکوراسیون داخلی منزل، رنگهای مرتبط، و نورپردازی داخلی استفاده میشود. برای تنظیم سبک دکوراسیون داخلی منزل، میتوانید از یک آرشیتکت، مقالات و منابع موجود در سطح اینترنت و حتی دوره های آنلاین طراحی داخلی کمک بگیرید. البته طراحی دکوراسیون داخلی برای سایر فضاها مثل فضای باز، دفتر کار، هتلها و مراکز درمانی، و حتی پارکهای سربسته نیز ضروری است.
انتخاب سبک دکوراسیون
مواردی چون مبل مناسب، پارکت و کفپوش، جنس و رنگبندی فرشها به همراه سایر آیتمهای دکوراتیو، عناصر تشکیل دهنده دکوراسیون داخلی هستند. برای انتخاب بهترین سبک دکوراسیون داخلی که متناسب با شرایط شما باشد، باید سلیقه، بزرگی فضا، و کاربرد آن را مدنظر داشته باشید. همچنین علاقه شخصی شما به انواع سبک دکوراسیون داخلی و بودجه مد نظر، نقش مهمی در انتخاب سبک دکوراسیون داخلی منزل ایفا میکند.
سبکهای دکوراسیون بسیار زیادی در جهان و ایران وجود دارند که مورد استفاده قرار میگرند اما سبکهای مدرن، مینیمال، روستیک، کلاسیک، تلفیقی، آرت دکور، بوهمیان، اسکاندیناوی، صنعتی، شبی شیک، مدیترانهای، الکتیک، سلطنتی (رویال)، مید سنتری، هالیوود ریجنسی و آرت نوا جزء سبکهای پرطرفردار دکوراسیون هستند که در این مقاله به بررسی آن ها پرداختهایم.
سبک مدرن
همانطور که در مقالات قبلی اشاره کردیم، سبک دکوراسیون داخلی مدرن با معاصر یا contemporary، متفاوت است.
- سبک معاصر از نظر زمانی متعلق به دوره خاصی نیست و همیشه در حال تغییر است و متناسب با شرایط جامعه عوض میشود. دکوراسیون مدرن از طرف دیگر در اواخر قرن بیستم (اواخر سده ۱۹۰۰) ریشه گرفت و خصوصیات واضح و مشخصی دارد.
- سبک مدرن ترکیبی است از سبکهای دکوراسیون پست مدرن، اسکاندیناویایی، باهاوس، و مید سنتری (یا میانه قرن ۲۰) در حالی که سبک دکوراسیون داخلی معاصر، از آرت دکو، مینیمالیسم، و تمام سبکهای دکوراسیون الهام میگیرد بدون آنکه روی سبک خاصی متمرکز باشد.
- ویژگیهای ظاهری دکوراسیون مدرن شامل خطوط صاف و بدون انحنا، سطوح ساده و درخشان، طرحهای خلوت، متریالی مثل چوب و سنگ، و رنگهای الهام گرفته از زمین (مثل انواع سبز و قهوهای) میباشد. در دکوراسیون معاصر از متریالی مثل استیل و شیشه، در ترکیب با کنف و سایر الیاف گیاهی و پالت رنگ خنثی به وفور استفاده میشود.
سبک مینیمال
سبک دکوراسیون داخلی مینیمال هم از جمله استایلهایی است که خیلی اوقات با معاصر اشتباه گرفته میشود. اصل سبک مینیمال بر سادگی و راحتی و کاربرد بنا شده. مینیمال بر صنعت دکوراسیون داخلی و در کل هنر و معماری بسیار تاثیر داشته و نماد روحیه ساده پسند دنیای مدرن است.
- دکوراسیون داخلی مینیمال شباهتهایی با دکوراسیون معاصر دارد مثل خطوط مستقیم و ملایم، ظاهری تمیز و بدون اغراق، و یک تاچ نهایی ساده که حس و حالی از راحتی دارد.
- در سبک مینیمال فضای خالی زیاد دیده میشود و این سبک بر این اصل باور دارد که فضای خلوت و وسیلههای کمتر در حقیقت به معنای بیشتر داشتن است.
- این سبک از فرهنگ ژاپنی الهام گرفته شده.
- طرحها اغلب کاملا ساده است.
- رنگهای زمینه اغلب رنگهای خنثی و روشن هستند
- از سه رنگ اصلی؛ یعنی آبی زرد و قرمز هم، برای لعاب دادن به فضا استفاده میشود.
سبک روستیک
سبک راستیک از کلمه rust، به معنای “کهنه و زنگ زده” الهام گرفته شده. طراحی داخلی روستیک در حقیقت نمادی از سادگی و زیبایی طبیعت است و مثل طبیعت، زنده و تپنده است و هرگز از مد نمیافتد. در این سبک معمولا روی سطوح چوبی از پوست و خز حیوانات استفاده میشود تا حسی راحت و دنج ایجاد کند.
خصوصیات دیزاین داخلی راستیک
- پارچهها، طرحهای عجیب و غریب ندارند و بافت خود پارچه است که زیبایی ایجاد میکند.
- استفاده از آیتمهای متعلق به سبک صنعتی؛ مثل یک لامپ پایه بلند فلزی
- متریال طبیعی مثل کتان
- رنگهای قهوهای، نارنجی، آجری، و سبز
- شباهت زیاد به سبک روستایی
سبک کلاسیک
سبک کلاسیک که یکی از انواع سبک دکوراسیون داخلی پر طرفردار محسوب میشود، مثل آفتاب پرستِ دنیای دکوراسیون داخلی است. این سبک پتانسیل دارد متناسب با سلیقه شما تنظیم شود؛ چه متنوع و شلوغ دوست داشته باشید و چه ساده و راحت. علاوه بر این، دکوراسیون داخلی کلاسیک از آن سبکهایی است که هرگز دمده نمیشوند و همیشه خواهان دارند. سبک کلاسیک نقطه تعادل انواع سبکهای دکوراسیون داخلی است و نقطه برخورد زیبایی و کاربرد است. اگر از آن دسته آدمهایی هستید که سالی سه بار دکوراسیون منزل را تغییر نمیدهید و از ثبات لذت میبرید، سبک کلاسیک مناسب شماست. خصوصیات دکوراسیون داخلی کلاسیک
- تناسب؛ شباهت بین رنگ چوب مبلمان و کفپوش، طرح مشابه پشتی مبل و پرده و کوسنها
- قرینگی؛ چیدمان قرینه در مبلها (مثلا در دو طرف میز یا بوفه) و سایر آیتمها مثل آباژور، قرار دادن شعمدانیها در دو طرف آینه و …
- تزئینات نسبتا شلوغ
- مبلمان سنگین و پر شکوه
- گچبریهای زیبا روی دیوار، قابهای گچی در اطراف آینههای دیواری و شومینه، و تزئینات گچی روی سقف؛ مخصوصا در اطراف لوستر اصلی
- لوسترهای نسبتا بزرگ با آویزهای کریستالی اشکی شکل
- رنگهای اصلی گرم و با ثبات؛ تناژهای گرم قهوهای، سفیدهای نباتی و کرم، بژ
- رنگهای مکمل ملایم؛ سبز کمرنگ، آبی، طلایی و نقرهای با شاینِ کم
- استفاده از دیوارهای ساده یا طرحهای کلاسیک برای کاغذ دیواری؛ مثل گل ارکیده با شاخههای ظریف، طرح ژاکارد و …
- طراحی سایت ومیزبانی وب در کاب هاست