- توسط zhale Derakhshan
- شهریور 19, 1402
- اخذ اقامت و مهاجرت
- (0)
انواع مهاجرت و دلایل آن
انواع مهاجرت و دلایل آن
مهاجرت از گذشته های دور تا به امروز با ظواهر گوناگون وجود داشته است . دلایل مهاجرت یک فرد به افکار و زندگی شخصی وی باز می گردد ؛ اما در کل همیشه مهاجرت برای دست یابی به شرایط و زندگی بهتر انجام می شود .
تعریف مهاجرت
مهاجرت در واقع جا به جایی و نقل مکان هدف مند فرد یا افراد از جایی به جای دیگر است . مهاجرت از زمان انسان های نخستین تا کنون وجود داشته و ادامه خواهد داشت . مهاجرت یا کوچ در گذشته همانند امروزه این چنین گسترده و فرا گیر نبوده است . پس از مهاجرت افراد در محل مورد نظر سکونت گزیده و آن جا ماندگار می شوند .
شناخت انواع مهاجرت ها
انواع مهاجرت ( types of migration ) با توجه به ملاک هایی سنجیده نام گذاری می شود . یکی از این ملاک ها سنجش زمان مسافرت از دائمی تا مدت دار می باشد . با توجه به ملاک های موجود ، تقسیم بندی انواع مهاجرت ها به این گونه خواهد بود :
۱. مهاجرت و اقامت به صورت فصلی :
مهاجرت و اقامت فصلی در یک مدت زمان مشخص تقریبا سه ماهه به دلایلی مانند کار ، مشغله های فکری و ماموریت ها صورت می گیرد . ویزا و پاسپورت مربوط به مهاجرت های فصلی به منظور کار بایستی توسط صاحب کار دریافت شود . شایان ذکر است که طی انجام کار در زمان مهاجرت فصلی ، مشغول شدن به کار دیگر و یا تعویض کار غیر قانونی می باشد .
۲. مهاجرت و اقامت به صورت موقتی :
در مهاجرت و اقامت به صورت موقت ، حق و حقوق شهروندی آن کشور به فرد مهاجر به صورت کامل تعلق نخواهد گرفت . این مهاجرت دارای مزایای کوتاه مدت است ، اما بسته به کشور مورد نظر ممکن است دارای محدودیت هایی نیز باشد . مدت زمان مهاجرت و اقامت موقت بایستی به طور دقیق مشخص شده و پس از اتمام تاریخ ویزا ، فرد مهاجر به کشور خود باز گردد .
۳. مهاجرت و اقامت به صورت دائمی :
اقامت و مهاجرت دائمی در واقع تعریف اصلی برای یک مهاجرت واقعی می باشد . مهاجرت دائمی هنگامی صورت می گیرد که افراد تصمیم به سفر به کشور مورد نظر کرده و سپس برای مدت زمان نامعین و معمولا دائمی تصمیم و اقدام به سکونت در آن کشور می کنند . در این نوع مهاجرت که به آن مهاجرت دائمی می گویند ، تمام امتیازاتی که به فرد متعلق به آن کشور تعلق می گیرد به فرد مهاجر نیز تعلق خواهد گرفت . خاطر نشان میکنیم که قوانین مربوط به مهاجرت و اقامت دائمی برای کشور های مختلف با یک دیگر متفاوت است .
دلایل انواع مهاجرت چه می تواند باشد ؟
مهاجرت می تواند به دلایل مختلفی صورت گیرد ، هر فرد مهاجر می تواند دلیل و یا دلایل مختص به خود را برای مهاجرتش داشته باشد . مهاجرت به هر شیوه ای و با هر دلیلی که باشد به منظور زندگی بهتر صورت می گیرد .
چند مورد از دلایل مهاجرت عبارت اند از :
۱. مهاجرت تحصیلی :
یکی از دلایل اکثریت مردم برای مسافرت و مهاجرت به دلیل تحصیل در شرایط و موقعیت بهتر می باشد . تحصیل در رشته و موقعیتی که در کشور خود از داشتن آنها محروم بوده و یا به آن اهمیتی داده نمیشده است ، دلیلی قابل توجه برای مهاجرت است . همچنین افراد برای کسب تحصیلات عالیه و رساندن خود به سطح بالای علمی دست به مهاجرت می زنند .
۲. مهاجرت به دلایل آب و هوایی و اقلیمی :
از دیگر دلایل مهاجرت میتوان به آب و هوا اشاره کرد ؛ شرایط اقلیمی تاثیر به سزایی در تصمیم به مهاجرت دارد . این دلیل تنها بد بودن آب و هوای منطقه نیست و می تواند حوادث طبیعی چون سیل و طوفان و … را در بر گیرد . به دلیل بروز چنین حوادثی افراد اقدام به مهاجرت به منطقه ای بهتر و دور از حوادث می کنند .
۳. مهاجرت سیاسی :
دلایل سیاسی از جمله دلایل تصمیم مهاجرت برخی افراد می باشد . شخصیت های سیاسی به دلایل مختلفی چون دست یابی و رسیدن به اهداف سیاسی خود دست به مهاجرت می زنند ؛ و متقابلا برخی از افراد نیز به دلیل دور ماندن از شرایط سیاسی بد منطقه و جنگ های نظامی به مهاجرت روی می آورند .
۴. مهاجرت به منظور رسیدن به شرایط بهتر :
این دلیل بسیاری از مهاجران برای سفر دائمی به کشوری دیگر است . مهاجران به دلیل دست یابی به رفاه و یک زندگی استاندارد و دور ماندن از فقر و استبداد و شرایط دشوار به انتخاب انواع مهاجرت روی می آورند . این افراد در کشور جدید به دنبال کسب دست آورد های بهتر و ایجاد زندگی مرفه می باشند .