برای مهاجرت به کشورهای خارجی معمولا نیاز به دریافت دعوت نامه می باشد که ارسال دعوتنامه معمولا شرایط و قوانین خاصی دارد و در صورتی که ارسال کننده دعوت نامه، دعوت نامه را به صورت دقیق و صحیح نگارش نکند گیرنده دعوت نامه به مشکل بر می خورد. عدم آشنایی با انواع دعوت نامه ها می تواند به ضرر افراد تمام شده و باعث عدم موفقیت در مهاجرت به خارج از کشور شود.
مهاجرت از طریق دعوت نامه به کشورهای پرطرفدار خارجی مانند آمریکا و کانادا یکی از بهترین و آسان ترین راه ها برای مهاجرت است و نگارش دعوت نامه ها اصول و مراحل خاصی دارد که در این مقاله به بررسی انواع دعوت نامه ها و شرایط ارسال دعوتنامه پرداخته شده است. افراد با مطالعه مقاله در پیش رو در مورد هزینه مهاجرت از طریق دعوت نامه و نحوه نگارش دعوتنامه مهاجرتی نیز اطلاعاتی را کسب خواهند نمود.
دعوت نامه چیست؟
در پاسخ به این سوال که دعوت نامه چیست؟ باید گفت دعوت نامه در واقع یک دعوت از سمت فرد ساکن کشورهای خارجی است که برای فردی دیگر ارسال شده و از او دعوت می کند تا به آن کشور سفر کند. دعوت نامه ها انواع مختلفی دارند و از مهم ترین انواع دعوت نامه ها می توان به دعوت نامه های فامیلی، توریستی، تحصیلی، کاری، اسپانسر و درمانی اشاره کرد.
کسانی که قصد سفر یا مهاجرت به کشورهای خارجی را دارند در مرحله اول باید ویزای آن کشور خارجی را دریافت کرده و وارد آن کشور شوند، داشتن دعوت نامه از سمت ساکنین و افراد تبعه کشور خارجی مد نظر، راه دریافت ویزا و مهاجرت را آسان کرده و هموار می سازد. برای مثال جهت مهاجرت و سفر به کانادا افراد در صورتی که دعوت نامه تحصیلی یا کاری داشته باشند، به راحتی می توانند ویزای کانادا را دریافت کرده و وارد خاک کانادا شوند.
در مورد مهاجرت از طریق دعوت نامه و شرایط ارسال دعوتنامه می توان گفت که دعوت نامه در واقع نمایان گر ورود قانونی فرد دارای دعوت نامه به کشورهای خارجی بوده و ورود فرد مهاجر به کشور را مورد تایید قانون قرار می دهد. برای مثال شخصی که به صورت غیر قانونی وارد کشور آلمان می شود و برای مهاجرت از طریق پناهندگی درخواست می دهد، ورود غیر قانونی داشته و شرایط سختی را می گذراند. اما کسی که از کشور آلمان دعوت نامه داشته و به صورت قانونی ویزای آلمان را دریافت می نماید، پس از ورود به آلمان دچار هیچ گونه مشکلی نشده و می تواند به راحتی از امکانات کشور آلمان بهره مند شود.
انواع دعوتنامه های مهاجرتی
در مورد انواع دعوتنامه های مهاجرتی باید گفت که دعوت نامه انواع مختلفی دارند و افراد پس از کسب اطلاعات در مورد مهاجرت از طریق دعوت نامه و شرایط ارسال دعوتنامه، لازم است با انواع دعوتنامه های مهاجرتی آشنا شوند. شناخت انواع دعوتنامه های مهاجرتی به افراد کمک می کند بهترین نوع دعوت نامه را برای مهاجرت به آمریکا، کانادا و… انتخاب کرده که انواع دعوتنامه های مهاجرتی عبارت اند از:
دعوت نامه فامیلی: دعوت نامه فامیلی در واقع دعوت نامه ای است که از طرف فامیل ها و خویشاوندان فرد ساکن کشور خارجی برای او ارسال شده و از او دعوت می کند تا به کشور مربوطه سفر نماید.
دعوت نامه توریستی: دعوت نامه توریستی نیز می تواند از طرف خویشاوندان و آشنایان ساکن کشورهای خارجی برای فرد ارسال شده و از او برای سفر و گردش و تفریح در کشور مربوطه دعوت کند.
دعوت نامه تحصیلی: دعوت نامه تحصیلی معمولا از طرف دانشگاه ها یا مراکز آموزشی کشورهای خارجی برای افراد متقاضی تحصیل در کشورهای خارجی ارسال شده و به آن ها برای دریافت ویزای تحصیلی کمک می کند.
دعوت نامه کاری: دعوت نامه کاری یکی از ملزومات و مدارک لازم برای مهاجرت کاری به خارج از کشور است که برای افراد واجد شرایط کار در خارج از کشور از طرف کارفرمای خارجی ارسال می گردد.
دعوت نامه اسپانسر: کسانی که قصد سفر یا مهاجرت به خارج از کشور را داشته اما از پس هزینه های اقامت در خارج از کشور بر نمی آیند، می توانند یک حامی در خارج از کشور داشته و با دعوت نامه اسپانسر خود به خارج از کشور سفر نمایند.
دعوت نامه درمانی: کسانی که قصد مهاجرت یا سفر جهت دریافت خدمات درمانی به خارج از کشور را دارند حتما باید از طرف پزشکان آن کشور دعوت نامه درمانی دریافت کرده و مشخص کنند که هزینه های اقامتشان در خارج از کشور و هزینه های درمان چگونه پرداخت خواهد شد.
در مورد مهاجرت از طریق دعوت نامه باید گفت دریافت دعوت نامه از ساکنین و افراد تبعه کشورهای خارجی شانس دریافت ویزای کشورهای خارجی را بسیار بالا برده و داوطلبان را به دریافت ویزای توریستی، تحصیلی و کاری نزدیک می نماید. لازم به ذکر است که بدون داشتن دعوت نامه معتبر ورود به برخی از کشورهای خارجی بسیار سخت و دور از دسترس خواهد بود.
شرایط ارسال دعوتنامه مهاجرتی
پس از بررسی انواع روش های مهاجرت از طریق دعوت نامه مانند دعوت نامه خویشاوندی و غیره نوبت به کسب اطلاعات در مورد شرایط ارسال دعوتنامه می رسد که در این مورد باید گفت شرایط ارسال دعوتنامه مهاجرتی با توجه به نوع دعوت نامه متفاوت خواهد بود. افرادی که قصد ارسال دعوت نامه دارند به طور کلی باید دارای دو شرط زیر باشند:
برخورداری از سن بالای 18 سال
عدم ورود به کشور مربوطه از طریق پناهندگی
داشتن اقامت دائم یا شهروند کشور مربوطه بودن
پرداخت تمام مالیات ها و عوارض ها
کسانی که اقامت کشورهای خارجی را داشته و قصد ارسال دعوت نامه برای افرادی در کشورهای دیگر را دارند، لازم است ابتدا از پرداخت مالیات و عوارض های خود مطمئن شده و هیچ گونه بدهی به دولت نداشته باشند. شرایط ارسال دعوتنامه مهاجرتی با توجه به نوع دعوتنامه ممکن است کمی فرق کند که در ادامه شرایط ارسال دعوتنامه مهاجرتی با توجه به انواع دعوتنامه های مهاجرتی بررسی شده است.
برای ارسال دعوت نامه فامیلی، فرد ارسال کننده دعوت نامه لازم است مدارک هویتی خود را که نشان دهنده نسبت فامیلی و خویشاوندی با افراد مربوطه می باشد، نشان داده و ارائه دهد. فرد ارسال کننده دعوت نامه باید ثابت کند که شرایط مالی لازم را برای پذیرایی از مهمانان خود داشته و محل اسکان آن ها را نیز مشخص سازد.
دعوت نامه های توریستی معمولا می توانند از طرف خویشاوندان، آشنایان و یا همکارهای خارجی ارسال شوند که برای ارسال دعوت نامه توریستی نیز لازم است فرد ارسال کننده دعوت نامه گواهی تمکن مالی لازم جهت پذیرایی از مهمان ها را داشته و همچنین هدف از دعوت مهمان را شرح دهد. گاهی اوقات شرکت های خارجی جهت برگزاری جلسات تجاری و کاری برای همکاران خود در کشورهای دیگر دعوت نامه توریستی یا تجاری ارسال می نمایند.
دعوت نامه های تحصیلی حتما باید از سمت یک مرکز آموزشی معتبر ارسال شده و حاوی تمام جزئیات تحصیلی فرد گیرنده دعوت نامه باشند. یک دعوت نامه تحصیلی شامل اطلاعاتی مانند رشته تحصیلی و مدت تحصیل، نحوه تامین هزینه های مالی تحصیلات و محل اقامت دانشجو بوده و همچنین مدرک دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه نیز باید به دعوت نامه تحصیلی پیوست گردد.