مهاجرت به خارج: مروری بر انواع راه های مهاجرت
مهاجرت به خارج: مروری بر انواع راه های مهاجرت
راه های مهاجرت به دلیل تنوع زیاد دلایل مهاجرت، متنوع است و البته هزینههای مختلفی هم دارد. طبق اطلاعات IOM: تعداد کل مهاجران در دنیا در حدود 281 میلیون نفر تخمین زده میشود. شرایط مهاجرت فرد به فرد متفاوت است. به همین دلیل قطعا با خواندن یک مطلب کلی درباره مهاجرت به خارج، نمیتوانید تصمیم درستی بگیرید. از همین رو، پیشنهاد میکنیم با پر کردن فرم ارزیابی مهاجرت، شرایط خاص خود را بسنجید تا بهترین کشور و بهترین روش را بتوانید انتخاب کنید.
و اما در ادامه این مطلب نگاهی به وضعیت مهاجرت ایرانیان، آمار ایرانیان مقیم خارج، روش ها و شرایط مهاجرت میاندازیم. پس تا انتها با ما همراه باشید…
دلایل مهاجرت و آمار ایرانیان مقیم خارج
طبق آخرین گزارشهای رسمی توسط دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور؛ تا سال 1399 تقریباً 4،037،258 ایرانی در خارج از کشور ساکن هستند. پراکندگی ایرانیان مقیم خارج را هم میتوانید در نمودار زیر ببینید:
البته این آمار رسمی است. آمار غیر رسمی مهاجران ایرانی، عدد بزرگتری برای ایرانیان مقیم خارج نشان میدهد. در قاره آمریکا، کشورهای آمریکا و کانادا بهترتیب خانه 1.5 میلیون نفر و 400 هزار نفر ایرانی هستند.
تعداد ایرانیانی هم که با مهاجرت به اروپا در این قاره ساکن هستند به 1.8 میلیون نفر میرسد که %29 از کل آمار را در اختیار دارد. بیشترین جمعیت ایرانی قاره اروپا، در انگلیس و آلمان ساکن هستند. در خاورمیانه، آسیا و اقیانوسیه هم کشورهای امارات، ترکیه و استرالیا بیشترین آمار ایرانیان مهاجر را در اختیار دارند.
مهمترین دلایل مهاجرت ایرانیان هم بهترتیب پناهندگی به دلایل مختلف، خانوادگی، کار و سپس ادامه تحصیل است.
راه های مهاجرت
روش های مهاجرت مختلف و متنوع هستند. بهترین راه مهاجرت با توجه به انگیزه شما از اقدام برای مهاجرت، شرایط، مقدار سرمایه و فاکتورهای متعدد دیگر مشخص میشود.
البته روشهای غیرقانونی مانند پناهندگی هم درصد بالایی در آمار مهاجرت دارند که بههیچ وجه توصیه نمیشوند. مهمترین و بهترین راه های مهاجرت در زیر آمده است:
- مهاجرت از طریق کار
- مهاجرت از طریق تحصیل
- مهاجرت از طریق سرمایهگذاری
- مهاجرت از طریق راه اندازی استارتاپ
- مهاجرت از طریق تولد فرزند
- مهاجرت از طریق خانواده
- مهاجرت از طریق ازدواج
قبل از ادامه اگر هرگونه سوالی درباره مهاجرت دارید، با پر کردن فرم زیر میتوانید از مشاوره مهاجرتی پارسی کانادا بهرهمند شوید. در ادامه مهمترین روشها را به طور خلاصه توضیح میدهیم:
مهاجرت از طریق کار
درصد بالایی از آمار مهاجرت، مختص مهاجرت کاری است. از روش های مهاجرت کاری که بین قشر جوان محبوبیت زیادی دارد، همین روش کاری است. وجود شرایط ایدهآل کار و زندگی، فرصتهای شغلی متنوع و دستمزد بالا همه از دلایل مهم مهاجرت کاری هستند. طبق آمار سازمان بینالمللی کار (ILO): حدوداً 170 میلیون نفر نیروی کار مهاجر در کشورهای مختلف وجود دارد.
بعضی کشورها هم با توجه به کمبود نیروی کار، بخش زیادی از پذیرش مهاجران را از لاینهای کاری و بیزینسی انجام میدهند. کانادا، آلمان، امارات و استرالیا نمونه این کشورها هستند. مهاجرت از طریق تخصص و کار شرایط خاص خود را دارد که میتوانید در مطلب مهاجرت کاری درباره آن بیشتر مطالعه کنید.
مهاجرت از طریق تحصیل
از دیگر روش های مهاجرت، باید به مهاجرت تحصیلی اشاره کنیم. ادامه تحصیل در کشورهای دیگر هم یکی از اهداف اصلی مهاجرت در میان قشر جوان و دانشجو است. برخورداری از امکانات تحصیلی، کیفیت آموزش بالا، شرایط زندگی مناسب و شانس بالای پیدا کردن کار بعد از تحصیل و اخذ اقامت از مزایای تحصیل در خارج است.
دانشجویان با توجه به کشور مقصد و مقطع تحصیلی معمولا ساعاتی در روز مجاز به کار هستند. با کار حین تحصیل، دانشجویان علاوه بر کسب سابقهکار، بخشی از هزینههای تحصیل و زندگی خود را هم میپردازند. برای مطالعه بیشتر درباره این روش مهاجرتی، مطلب مهاجرت تحصیلی را از دست ندهید.
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
در کنار کار و تحصیل، سرمایه گذاری هم یکی از راه های مهاجرت و البته یکی از پرطرفدارترینها است. سرمایه گذاری روشهای مختلفی دارد که مهمترین و محبوبترین آنها روشهای راهاندازی استارتاپ، تمکن مالی، خرید ملک و خرید بیزینس است.
کشورهایی مانند کانادا با توجه به شرایط ایدهآل اقتصادی، حمایتهای سیاسی خوب، بازار کار گسترده و سهولت اخذ اقامت از بهترین گزینهها برای سرمایه گذاری برای ایرانیان هستند. برای خرید ملک و تمکن مالی هم کشورهایی مانند فرانسه، یونان، اسپانیا و پرتغال گزینههای خوبی برای ایرانیان هستند. در مطلب مهاجرت از طریق سرمایه گذاری میتوانید اطلاعات بیشتری در این باره بهدست آورید.
بعضی از کشورها معمولاً جهت توسعه اقتصادی خود برنامههای اقتصادی برای جذب سرمایهگذاران خارجی دارند. به عنوان مثال کشور دومینیکا یکی از ارزانترین آنها است که با برنامههایی همچون اهدای کمک مالی به دولت تحت عنوان (EDF) یا خرید املاک میتوان پاسپورت این کشور را با هزینه کمی دریافت کرد و از مزیای آن برخوردار شد. اطلاعات بیشتر در این مورد را در صفحه پاسپورت دومینیکا بخوانید.
مهاجرت از طریق راهاندازی استارتاپ
یکی از راه های مهاجرت، راهاندازی استارتاپ است. اگر ایدههای خلاقانه در ذهن دارید یا بهدنبال راهاندازی یک کسبوکار هستید، چرا این کار را در کشوری دیگر انجام ندهید؟! با اینکار امکان مهاجرت و اخذ اقامت هم برای شما فراهم است. بسیاری از بیزینسها و کسبوکارهای موفق در کشورهای خارجی را مهاجران راهاندازی کردهاند.