دسر مشکوفی یا دنت زعفرانی مازندرانی

معرفی غذاهای مازندرانی، غذاهای اصیل و خوشمزه محلی

معرفی غذاهای مازندرانی، غذاهای اصیل و خوشمزه محلی

غذاهای محلی هر شهر و روستایی نشان دهنده فرهنگ غذایی آن شهر و مردم است. در ایران نیز تمامی شهرها غذاها و پیش غذاهای محلی دارند که معمولا هم این پیش غذاها قبل از غذا در سفره چیده می‌شود و سفره‌ها را رنگارنگ و زیبا می‌کند.

مازندران شهری‌ست که غذاهای محلی بسیار خوشمزه‌ای دارد که اکثر افراد این غذاها را دوست دارند و در سفرشان به این شهر حتما از غذاهای محلی استفاده می‌کنند. از انواع غذاهای سنتی و محلی این شهر می‌توان به: خورشت ناز خاتون، بیج بیج، ترش سماق، دوپتی، باقلا وابیج، ترش ترشو، آغو مسما، بشته واش، خورشت آلو، اسپناساک، آش کدو وکئی پلا و ترش ترشو اشاره کرد.

در این مقاله به معرفی غذاهای مازندرانی می‌پردازیم تا با ذائقه و تنوع غذایی مردمان این شهر بیشتر آشنا شوید.

رشته به رشته مازندرانیمعرفی غذاهای مازندرانی، غذاهای اصیل و خوشمزه محلی

رشته به رشته یکی از شیرینی‌های لذیذ مازندران است که طعمی فوق‌العاده دارد. برای درست کردن رشته به رشته از هل، خاک قند، گردو رشته (رشته‌ای که از آرد برنج درست شده است) و روغن استفاده می‌شود که برای درست کردن شربت از زعفران، شکر و آب استفاده می‌شود. تهیه این دسر بسیار آسان و سریع است.

بورانی بادمجان کبابی مازندرانی

برای تهیه این پیش غذای خوشمزه و اصیل مازندرانی باید بادمجان کبابی را با ماست پر چرب، نمک و پودر سیر مخلوط کنید. به همین سادگی یک پیش غذای خوشمزه و بسیار آسان دارید.

برنجک مازندرانی

برنجک برای شب یلدا و فصل‌های سرد سال مورد استفاده قرار می‌گیرد و بافتی لطیف و عسلی دارد. برنجک به بادونه یا بهار دانه نیز معروف است. برنج ماده اصلی برنجک است. در جشن عروسی و پاتختی از برنجک، نون پنجرهای و شیرینی‌های دیگر محلی استفاده می‌شود. برای تهیه این شیرینی از برنج، آب و روغن، شکر و آبلیمو استفاده می‌شود. می‌توانید برای خوشمزه شدن این شیرینی به جای شکر از عسل استفاده کنید

دسر مشکوفی یا دنت زعفرانی مازندرانی

یکی از دسرهای لذیذ مازندران، مشکوفی است. اگر در این دسر به جای شیر، آب بریزید دسرتان مسقطی می‌شود. برای قشنگ‌تر شدن دسر می‌توانید از خلال پسته یا پودر پسته، ترافل‌های رنگی، دارچین و میوه استفاده کنید. و برای رنگی شدن دستر می‌توانید دارچین و پودر هل و کاکائو را در نصف لیوان آب جوش حل کنید. سپس لایه به لایه روی هم بریزید. همچنین می‌توانید از ژله نیز در این دسر استفاده کنید.

هموروئید

معرفی انواع آش‌های مازندران

در ادامه آش‌های خوشمزه، لذیذ و اصیل شهر مازندران را معرفی می‌کنیم. آش‌های مازندان برای بسیاری از بیماری‌ها مفید است زیرا تنوع این آش‌ها و مقوی بودن آن بسیار زبانزد است.

بشته واش مازندراناین آش برای کسانی که کمبود آهن، مشکلات تیروئید، بواسیر و هموروئید بسیار مفید است. موادی که در بیشتر آش‌های مازندران به کار می‌رود عدس، زیره سبز و ادویه‌های متنوع است. این آش‌ها با آب نارنج و زیره سیاه خورده می‌شود که برای پخت آن حداقل دو ساعت زمان لازم است

آش چهل گیاه، آش ترش مازندران
در شهر آمل به آش چهل گیاه، آش هفت ترشی می‌گویند که مختص شب چهارشنبه آخر سال یعنی چهارشنبه سوری است. اما پختن آش ترش بیشتر در مازندران رایج است. برای پخت این آش از حبوبات، سبزی و هفت نوع ترشی که شامل: آب لیمو، آب نارنج، سرکه، آب انار، آب ازگیل و گوجه سبز می‌شود استفاده می‌کنند.

آش گزنه مازندران

اهالی مازندران و سواد کوه به شدت به آش گزنه علاقه دارند. در این آش از سبزی‌های کوهی و محلی استفاده می‌شود. برای مزه ترش آش گزنه از رب انار، آلوچه و ازگیل استفاده می‌شود.

آش کدو، یا سوپ کدو مازندران

برای درست کردن این غذا از کدو، عدس، پیاز داغ، برنج، آب لیمو ترش، شکر و نمک استفاده می‌شود. در این آش می‌توانید کوفته ریزه یا همان کوفته قلقلی بریزید و با نعناع داغ آن را تزیین کنید.

بنه بز آش مازندران
مواد اصلی و مهم این آش، برنج، ماست و سبزی است. این آش خوشمزه سبک و طرز پخت آن بسیار ساده و آسان است. اول گشنیز، اسفناج و شوید را با سیر و نعنا بکوبید و با ماست قاطی کنید و هم بزنید تا ماست دلال آماده بشود. سپس آن را با برنج نیم کوب پخته شده مخلوط کنید. حالا آش آماده خوردن است.

ترش ترشو مازندران
یکی از غذاهای خوشمزه مازندرانی، ترش ترشو است. درست کردن این غذا بسیار ساده است. این غذا با جعفری، رب انار ترش، گشنیز، پیاز، کدو حلوایی، سیب زمینی و برنج تهیه می‌شود. این غذا به خاطر داشتن رب انار راحت‌تر هضم شده و دارای مواد مغذی زیادی است.

وبلاگ
ترندهای جدید چیست؟

پست های وبلاگ