آشنایی با انواع و روش های مهاجرت ؛ از مهاجرت تحصیلی تا ازدواج
آشنایی با انواع و روش های مهاجرت ؛ از مهاجرت تحصیلی تا ازدواج
مهاجرت کلمهای است که این روزها در ذهن بسیاری از افراد اولویت دارد و به دنبال بهترین راه های مهاجرت میگردند تا به اهداف خود برسند. در این مقاله قصد داریم نگاهی بر این پدیده و بهترین روش های مهاجرتی بپردازیم.
این روزها واژه مهاجرت بیش از همیشه به گوشهایمان میخورد. افراد زیادی را میبینیم که در تکاپوی این هستند که به کشوری دیگر بروند. کسانی که قصد مهاجرت را دارند معمولا اهدافی مختلفی برای حضور در کشوری دیگر دارند، برخی قصد پیشرفت شغلی را دارند، در حالی که برخی دیگر به فکر رفاه بیشتر هستند، برخی به دنبال حقوق خاصی دست به مهاجرت میزنند، در حالی که برخی دیگر قصد دارند زندگی جدیدی را شروع کنند. از این رو قصد داریم در این مقاله پلازا بهترین راه های مهاجرت را برای شما بازگو کنیم.
روش های مهاجرت
مهاجرت، روشهای مختلفی دارد. به طور کلی میتوان گفت که مهاجرت به دو شکل قانونی و غیرقانونی صورت میگیرد. اما روش های مهاجرتی شامل دسته بندیهای مشخصی هستند. 7 دسته بندی کلی برای روش های مهاجرت وجود دارد. در ادامه به بررسی انواع روش های مهاجرت با جزییات میپردازیم.
1. بهترین راه های مهاجرت | روش تحصیلی
یکی از مهمترین و بهترین روش های مهاجرتی، روش تحصیلی است. اقدام به درخواست تحصیل در هر مقطع تحصیلی و یا حضور در دورههای آموزش زبان از جمله روشهای موجود برای مهاجرت به روش تحصیلی است. هر کشوری دارای قوانین تحصیلی خاص خود در زمینه ادامه تحصیل است. هزینه شرکت در هر دوره آموزشی و تحصیل در دانشگاههای مختلف بسته به کشور انتخابی متفاوت است. همچنین تفاوتهایی در زمینه مدت زمان تحصیل، شرایط خاص متقاضی و میزان تسلط بر زبان انگلیسی در هر کشوری وجود دارند.
اما در اکثریت کشورها میتوان گفت برای تحصیل در مقطع کارشناسی حداقل نمره 6 آیلتس، مقطع کارشناسی ارشد نمره 6.5 و برای مقطع دکترا نمره 7 مورد نیاز است. لازم به ذکر است که بعضی از کشورها بسته به شرایط خاص، ممکن است نمرههای کمتری را نیز پذیرش کنند. علاوه بر این موضوع برخی دانشگاهها نیز نیازمند نمره آیلتس بیشتری برای پذیرش هستند. هرچه دانشگاه سطح علمی بالاتری داشته باشد به همان اندازه نمره بیشتری نیز نیاز دارد.
افراد متقاضی تحصیل میتوانند خانواده خود را به همراه داشته باشند. این نکته قابل توجه است که منظور از خانواده همسر و فرزندان زیر 18 سال است. اگر والدین تمایل به مهاجرت همراه با فرزندان خود داشته باشند، باید از دیگر روش های مهاجرت استفاده کنند. توجه داشته باشید که یکی از کم هزینه ترین راه های مهاجرت به خارج میتواند مهاجرت تحصیلی باشد اما بستگی دارد که بتوانید فاند (Fund) یا کمک هزینه ادامه تحصیل را دریافت کنید. در ادامه باید بگوییم که در حال حاضر آسان ترین روش برای مهاجرت به آمریکا مهاجرت تحصیلی است زیرا به دلیل قوانین منع ورود به این کشور تنها ویزاهای تحصیلی قابل دسترسی هستند.
2. بهترین راه های مهاجرت | روش های شغلی
اقدام برای مهاجرت از طریق کار یکی دیگر از روش های مهاجرت قانونی است. مهاجرت از طریق کار یکی از بهترین روش های مهاجرتی برای افرادی است که تحصیلات، سطح زبان، دانش و مهارت کافی دارند. باید در نظر داشته باشید در مهاجرت به روش کاری باید کشورهایی را انتخاب کنید که از نظر نرخ بیکاری در پایینترین سطح ممکن باشند. در واقع اولویت با کشوری است که تمایل به جذب نیروی کار ماهر دارد. به طوری کلی مهاجرت از طریق شغلی میتواند بهترین راه برای مهاجرت به اروپا نیز باشد زیرا برخی کشورهای اروپایی به شدت از افراد متخصص استقبال میکنند.
قوانین هر کشور برای تقاضای ویزای کار متفاوت است. به عنوان مثال کشورهایی مانند اتریش و آلمان اجازه حضور چند ماهه به متقاضیان واجد شرایط میدهند. افرادی که دارای تحصیل و سابقه کار مورد نیاز این دو کشور باشند، میتوانند ویزای موقت دریافت کرده و در صورت پیدا کردن کار مورد نظر خود ویزای کاری به آنها داده میشود.
کشورهایی مانند استرالیا و یا کانادا اما به گونهای دیگر عمل میکنند. افراد متقاضی تنها در صورتی اقامت دائم دریافت میکنند که در سیستم امتیازبندی توانایی دریافت امتیاز کافی را داشته باشند. در نظر داشته باشید که در کشوری مانند کانادا، در هر ایالت قانون مختص به آن ایالت جاری است. به عنوان مثال به خاطر داشته باشید که ایالت ساسکاچوان از دیگر ایالتهای کانادا متفاوت است. لازم به ذکر است که راحت ترین روش مهاجرت به کانادا همین مهاجرت شغلی محسوب میشود. در روش های مهاجرت مانند تقاضای ویزای کار، باید کشوری را انتخاب کنید که از فرصتهای شغلی فراوانی برخوردار باشد. کانادا از جمله کشورهایی است که برای مهاجرت کاری مناسب است؛ زیرا کمبود نیروی ماهر در این کشور به شدت دیده میشود.
3. بهترین راه های مهاجرت | سرمایه گذاری
یکی دیگر از روش های مهاجرت، سرمایه گذاری است. ویزای سرمایه گذاری تنها برای افرادی مناسب است که بودجه لازم در اختیار داشته باشند. دریافت ویزای سرمایه گذاری راههای بسیار متنوعی دارد. خرید ملک، ثبت شرکت، کارآفرینی و راهاندازی استارتاپ روشهایی برای دریافت ویزای سرمایه گذاری هستند. روشهای گفته شده در بالا در تمامی کشورها منجر به دریافت ویزای دائم نمیشود. باید در نظر داشته باشید که شرایط هر کشوری متفاوت است. خریداری هر گونه ملک در کشورهایی مانند یونان، پرتغال و اسپانیا برابر با گرفتن ویزای دائم است.
شرایط هر کشور برای راههای سرمایه گذاری مانند ثبت شرکت، کارآفرینی و استارت آپ متفاوت است. تعدادی از کشورها مانند فرانسه و اتریش با ارائه طرحهایی مانند طرحهای حمایتی و تمکن مالی، بدون نیاز به انتقال سرمایه و تنها با نمایش و اثبات دارایی اقامت را به فرد متقاضی ارائه میدهند.
4. بهترین راه های مهاجرت | مهاجرت از طریق ازدواج
یکی دیگر از بهترین روش های مهاجرتی، ازدواج است. این نکته شایان ذکر است که این روش تنها در صورتی امکان پذیر است که صحت روابط و ازدواج برای کشور مورد نظر تایید شود. یکی از مهمترین مدارکی که کشور مقصد مد نظر میگیرد، توان مالی تبعه آن کشور است. در واقع توان مالی برای پرداخت هزینههای زندگی دو نفر مورد توجه قرار میگیرد. بعضی از کشورها دارای قوانین دیگری نیز هستند. همچنین ویزای نامزدی برای متقاضیان کشورهای انگلستان و آمریکا نیز صادر میشود.
مدت زمان ویزای نامزدی در کشور آمریکا تنها 6 ماه است. نام این ویزا K1 است. اگر در این 6 ماه فرصت داده شده به متقاضی، ازدواجی صورت نگیرد، فرد باید به کشور خود بازگردد. پس مهاجرت به وسیله ازدواج از جمله راههای قانونی برای گرفتن اقامت و تابعیت آن کشور است.
5. بهترین راه های مهاجرت | مهاجرت به وسیله تولد فرزند
یکی از بهترین روش های مهاجرتی، تولد فرزند است. زوجهایی که از راه قانونی قصد مهاجرت دارند، میتوانند از روشی مانند تولد فرزند خود اقدام کنند. متولد شدن فرزند در بعضی از کشورها باعث دریافت تابعیت به کودک در آن کشور میشود. این کشورها از سیستم اعطای تابعیت از طریق خاک پیروی میکنند. کشورهایی مانند آمریکا و کانادا دارای سیستم خاک هستند.
همچنین برخی دیگر از کشورها دارای سیستم تابعیت از طریق خون هستند. این به این معنی است که تنها فرزندانی قابلیت دریافت تابعیت دارند که یکی از والدین، اقامت دائم آن کشور را داشته باشد.