- توسط zhale Derakhshan
- آذر 12, 1402
- مشاور املاک
- (0)
اصول بسیار مهم در معاملات ملکی
اصول بسیار مهم در معاملات ملکی
در معاملات مربوط به ملک، رعایت یک سری نکات و توجه به اصول قراردادنویسی بسیار حائز اهمیت است. چه بسا افرادی که به دلیل عدم اطلاع و آگاهی از مسائل حقوقی و معاملاتی پیرامون ملک، اقدام به خرید آپارتمان مینمایند. بدین طریق این اشخاص، به علت عدم وجود دانش حقوقی، دچار خسارات سنگین مادی و معنوی میگردند. از دست دادن زمان و طی پروسههای طولانی در دادگستری برای احقاق حق و هزینههای مربوط به اخذ وکیل و هزینههای دادرسی و … از جمله این معضلات هستند.
اصول مهم در معاملات ملکی
رعایت اصول مهم در خرید املاک، آرامش و امنیت خاطر افراد را تضمین میکند. در ادامه مطلب، برخی از این اصول را بخوانید:
- خریدار باید مشخصات مالی که قصد خرید آن را دارد، با آنچه در سند قید شده است، مطابقت دهد. بدین طریق روشن میشود ملک در وثیقه، رهن یا توقیف نیست.
- خریدار باید بررسی کند که توابع، منضمات، ملحقات و مشاعات ملک بهطور دقیق در سند توصیف شده باشد. (آب، برق، گاز، تلفن، پارکینگ، انباری و غیره)
- فروشنده باید مشخصات ملک را در قولنامه تصریح کند. همچنین باید مطمئن شود که ملک مذکور در تصرف مستاجر نباشد.
- اگر کسی که قولنامه را امضا میکند، خود مالک نیست، بلکه وکیل، ولی یا قیم مالک است؛ باید اسناد و هویت آنها نیز بررسی گردد.
- خریدار باید مطمئن شود که فروشنده ممنوعالمعامله نیست. چراکه در این حالت، فروشنده قادر به انتقال رسمی ملک به خریدار نخواهد بود.
خودداری از پرداخت کل ثمن معامله
خریدار تا زمانی که مورد معامله را دریافت نکرده یا مورد معامله با سند رسمی به وی منتقل نشده است، باید از پرداخت کل قیمت مورد معامله خودداری کند. در خصوص پرداخت مابقی قیمت از طرف خریدار، حتما زمان تعیین گردد. این نکته نیز باید ذکر گردد که در صورت عدم پرداخت ثمن در تاریخ مقرر، فروشنده میتواند فسخ معامله را اعلام نماید.
بررسی گواهی انحصار وراثت
اگر مورد معامله از طریق ارث به فروشنده رسیده است، خریدار باید گواهی انحصار وراثت و تسویه حساب مالیات بر ارث را مشاهده نماید.
استفاده از چک تضمینی در معاملات ملک
اصولا خریداران تلاش میکنند پرداختیهای خود را با چک تضمینی انجام دهند تا وسیلهای برای اثبات پرداخت خود داشته باشند.
اگر فروشنده ثمن معامله را از طریق چک دریافت میکند، باید توجه داشته باشد در صورت برگشت خوردن چک، تنها میتواند وجه چک را مطالبه کند و معامله را نمیتواند برهم بزند. مگر اینکه چنین شرطی صراحتا در قرارداد درج شده باشد.